НАССР україна нововведення

Що таке HACCP

HACCP називають систему харчової безпеки, яка полягає в постійно діючих документально зафіксованих правилах (процедурах) на харчовому підприємстві.

Що при цьому важливо:

    • Процедури засновані на принципах аналізу небезпечних факторів і контролі в критичних точках;
    • виконання процедур повинно бути документально підтверджено веденням відповідних записів (наприклад, контроль температурних показників);
    • cистема гнучка і будується під конкретні потужності, а НЕ шаблонно-однакова для всіх.

      Два основних закони, які повинні знати на будь-якому харчовому підприємстві:

    1. Закон України №771 від 23.12.1997 в редакції від 04.04.2018 «Про основні принципи та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів».
    2. Закон України №2042 від 18.05.2017 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я і благополуччя громадян».
  • Чернігівська регіональна торгово-промислова палата готова надати професійну підтримку щодо впровадження системи НАССР.

    Звернутися для консультації щодо впровадження системи НАССР на підприємстві можна до Бюро експертиз Чернігівської регіональної торгово-промислової палати. 

Останні записи