
Попередження
З 20 вересня 2019 року усі підприємства, що працюють з продуктами харчування, зобов’язані перейти на нові стандарти контролю якості.
Що таке HACCP
HACCP називають систему харчової безпеки, яка полягає в постійно діючих документально зафіксованих правилах (процедурах) на харчовому підприємстві. Що при цьому важливо:-
- Процедури засновані на принципах аналізу небезпечних факторів і контролі в критичних точках;
- виконання процедур повинно бути документально підтверджено веденням відповідних записів (наприклад, контроль температурних показників);
- cистема гнучка і будується під конкретні потужності, а НЕ шаблонно-однакова для всіх.Два основних закони, які повинні знати на будь-якому харчовому підприємстві:
-
- Закон України №771 від 23.12.1997 в редакції від 04.04.2018 «Про основні принципи та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів».
- Закон України №2042 від 18.05.2017 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я і благополуччя громадян».
-
Чернігівська регіональна торгово-промислова палата готова надати професійну підтримку щодо впровадження системи НАССР.
Звернутися для консультації щодо впровадження системи НАССР на підприємстві можна до Бюро експертиз Чернігівської регіональної торгово-промислової палати.
Безкоштовна консультація
+38 (0462) 67-73-63
+38 (095) 271-44-94
expert1@chamber.cn.ua
м. Чернігів, вул. Ринкова, 7