Перша в Україні лінія з розливу та фасування низькоалергенного Молока А2

Щиро вітаємо члена Чернігівської ТПП ПраТ “Ічнянський завод сухого молока і масла” з запуском першої в Україні лінії з розливу та фасування низькоалергенного Молока А2!!!

⚡️Для людей, які чутливі до молочного білка казеїну, це не просто подія. Це шанс на збалансований раціон, а отже, і на збереження здоров’я. За підрахунками експертів таких людей в Україні близько 30%. Це і маленькі діти, і люди поважного віку, і просто ті, хто має чутливу травну систему і відчуває дискомфорт після вживання молочної продукції. У цей день всі вони стали на крок ближче до повноцінного здорового харчування.
Рік тому генеральний директор господарства «Ічнянське», що постачає молоко для заводу, Віктор Кияновський підтримав ідею науковців Сумського національного аграрного університету по відокремленню корів з генотипом А2, які і дають те саме «янгольське» молоко. Дослідивши стадо, виявили, що майже половина (330 із 700) корів мають потрібний генотип.

🥛Чому ж варто обирати саме молоко А2? На це питання відповідає фахівець у галузі генетики, доктор медичних наук, завідувач відділу Інституту фізіології ім. О. О. Богомольця Віктор Досенко: «Це молоко лагідне. Особливо у старшому віці, навіть для людей, які чутливі до лактози, бо це молоко є еволюційним. Всі тварини – яки, буйволи, кози, верблюди – мають молоко А2. І саме до такого молока ми маємо повернутися, щоб не мати проблем зі здоров’ям».

🐄 Як зазначив генетик, сьогодні визначити корів з генотипом А2 не складно. Це можна зробити за допомогою звичайного та всім вже відомого ПЛР-тесту. Для отримання результату треба лише надати зразки ДНК тварини – це може бути кров, волосини, слина. Надіслати зразки можна надіслати поштою. Тож за бажання, будь-яке підприємство може розпочати виробництво «лагідного» молока.

🥇Однак першість у промисловому виробництві належить Ічнянському заводу сухого молока та масла.
Пишаємося, що провідні українські компанії є нашими членами! 👏